archief

Herdenking Dachau monument op 18 April

herdenking Dachau Monument 18april 021

 

Herdenking Dachau monument op 18 April

Ieder jaar hebben kinderen van de Merkelbachschool een belangrijke rol bij de herdenking. Helaas kon deze dit jaar niet plaatsvinden. Om dit bijzondere jaar (75 jaar na de bevrijding) niet ongemerkt voorbij te laten gaan, heeft de Merkelbach school dit bijzondere document gemaakt. 

Op 18 april om 12.00 uur waren 3 vertegenwoordigers aanwezig, die gedeeltes hebben voorgelezen uit het boek ‘Goethe in Dachau’ van Nico Rost.  Na 2 minuten stilte, hebben zij 30 gele en rode tulpen in de haag gestoken ter nagedachtenis aan allen, die in dit kamp hebben moeten verblijven.

 

 

 

 

 

 

herdenking Dachau Monument 16 april 02 verslag van Monica Beeke

Vandaag heeft mijn collega Sonja Wolthuis samen met een andere collega en goede vriend namens onze school en de kinderen het Dachau monument bezocht.

 Zij hebben, wegens de droevige omstandigheid dat er dit jaar geen officiële herdenkingsplechtigheid kon plaatsvinden, de herdenking toch vorm gegeven op hun eigen respectvolle manier.

 Om twaalf uur waren zij aanwezig en hebben elkaar stukjes voorgelezen uit het boek van Nico Rost, Goethe in Dachau.

 Na naar wat muziek geluisterd te hebben en 2 minuten stil geweest te zijn hebben Sonja en collega/vriend 30 gele en rode tulpen in de haag gestoken ter nagedachtenis aan hen dit in dit kamp hebben verbleven.

 25 tulpen namens de kinderen van groep 8, een tulp namens de 3 leerkrachten van groep 8, de collega/vriend die erbij was en het team van de Merkelbach.

 

 

 

herdenking Dachau Monument 16 april 01

 

Ik ben ontroerd door de 'kleine herdenking' die zodoende plaatsgevonden heeft en samen met Sonja (mijn collega) en het hele team van de Merkelbachschool hopen wij van ganser harte volgend jaar weer een officiële herdenking samen met jullie te mogen meemaken.

 

 

Met vriendelijke groet,

Monica Beeke