Aanmelding Dachaulezing 2020

Dachaulezing in het licht van Carel Steensma.

Carel Steensma

Uitnodiging en aanmelding 

 

Het Nederlands Dachau Comité, in samenwerking met World Forum The Hague, nodigt u uit voor de Dachaulezing op donderdag 26 maart 2020 om 14:00 uur in de Amazon-zaal van het World Forum. De lezing staat in het teken van oud-Dachau gevangene Carel Steensma.

Programma

13.00u

 • •Ontvangst met koffie/thee in de Amazon foyer

  14.00u
 • •Welkomstwoord door Michiel Middendorf, General Manager World Forum The Hague 
  •Inleiding door Wimar Jaeger (voorzitter NDC)
  • Nuit et brouillard van Jean Ferrat door Frédéric Dorfmann 
  • Biografie Carel Steensma door kleinzoon Carel Steensma Jr.
  • Proza van Ed. Hoornik Herinnering aan Dachau door Edwin de Vries, schrijver, acteur en regisseur
  • Dachaulezing door Cees de Veer, Luitenant-generaal b.d. 
  • Muzikale afsluiting door de cast van Soldaat van Oranje met ‘Als wij niets doen’ uit Soldaat van Oranje - De Musical

  16.30u
 • •Afsluiting en napraten met hapje en drankje.

  Het NDC stelt u in de gelegenheid om filmbeelden gewijd aan Carel Steensma en banners gewijd aan Nico Rost te bekijken in de foyer.

  Concentratiekamp Dachau opende zijn poorten op 22 maart 1933 voor politieke tegenstanders van het Nazi regime. Tot de bevrijding op 29 april 1945 hebben er meer dan 200.000 mensen gevangen gezeten. Ruim 40.000 van hen, onder wie ruim 600 Nederlanders, overleefden die gevangenschap niet.

  World Forum The Hague (1969) is hét congresgebouw in Den Haag. Van musicals, beurzen tot internationale conferenties, World Forum is al vijftig jaar een belangrijke speler in de wereld van evenementen. Bijzonder trots zijn wij dat de Dachaulezing in World Forum The Hague wordt georganiseerd. De eerste directeur Carel Steensma heeft in de geschiedenis van World Forum een belangrijke rol gespeeld en stond aan het begin van ons vijftigjarige verhaal.

Frédéric Dorfmann (Gap, 1956), kleinzoon van een Joods-Algerijns kruidenier en achterkleinzoon van een gerespecteerde Torageleerde uit Odessa. Woont al 40 jaar in Nederland, is leraar Frans en zingt Franse chansons. 

Carel Frank Steensma (Groningen, 1971), kleinzoon van Carel Steensma, studeerde rechten in Leiden en woont in Zwitserland. De twee Carels hadden een bijzondere band en voerden lange gesprekken over de oorlogservaringen van Carel Sr. In 1995 bezochten zij samen de herdenking van 50 jaar bevrijding in Dachau.

Edwin de Vries schreef Soldaat van Oranje - De Musical om te benadrukken hoe belangrijk en moeilijk het is om de juiste keuzes te maken in het leven. Toen maar zeker ook nu. 

Cees de Veer (Amsterdam, 1945), Luitenant-generaal b.d., functies die hij bij Defensie bekleedde waren resp. Plv Directeur-generaal Personeel, Directeur Personeel van de KLu en Inspecteur Generaal der Krijgsmacht tevens Inspecteur der Veteranen. Hij was tevens vice voorzitter van het vfonds en vice voorzitter van het ABP.


Bereikbaarheid  World Forum The Hague, Churchillplein 10, 2517 JW Den Haag, is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Op loopafstand bevinden zich diverse bus- en tramhaltes. 
World Forum beschikt tevens over een ruime, eigen parkeergarage. De garage bevindt zicht aangrenzend aan World Forum, zodat u direct op uw plaats van bestemming bent. Via Ingang A bereikt u de juiste garage. Iedere bezoeker ontvangt een uitrijkaart

 

Aanmelden kan via onderstaand formulier.

Aanmelding Dachaulezing 2020.

Aanhef:*
Voorletters: *
Voornaam:
Tussenvoegsel:
Achternaam:*
Aantal personen:*
Organisatie:
Straat en huisnummer:*
Postcode:*
Woonplaats:*
E-mail:*
Telefoon:
-
Opmerking:

U ontvangt een bevestiging. 

De Dachaulezing is een initiatief van het Nederlands Dachau Comité en staat jaarlijks in het teken van oud-gevangenen uit Concentratiekamp Dachau. 

 MogelijkGemaaktDoor