Heruitgave ‘De Bus uit Dachau’

Bus uit Dachau scan foto

 

Dertig jaar geleden verscheen bij Uitgeverij Balans ‘De Bus uit Dachau’, waarin Jos Schneider en Gijs van de Westelaken, destijds redacteuren van het opinieweekblad Haagse Post, de terugreis naar Nederland reconstrueerden van achttien Nederlandse gevangenen. Een van die gevangenen was de jonge W.L. ‘Boebie’ Brugsma, die later hoofdredacteur van HP zou worden – door hem waren ze op het idee voor het boek gekomen. De reis in een geconfisqueerde bus, dwars door het vernietigde Duitsland, diende als kapstok voor het portretteren van de levens van de reizigers, die een bijzondere dwarsdoorsnede bleken te vormen van Nederland in verzet.

 

Het boek, waarvan het eerste exemplaar op paleis Soestdijk aan prins Bernhard werd aangeboden, trok veel aandacht en werd in de loop der jaren een begrip in onze kring. De Bus uit Dachau was echter al snel uitverkocht en vooral de laatste jaren nauwelijks meer te vinden. Tijdens de Dachau-lezing van 2017 sprak Sonja Holtz de daar aanwezige mede-auteur van het boek, Gijs van de Westelaken, daarover aan. Hij nam vervolgens contact op met Uitgeverij Balans, met als resultaat dat in maart 2018 een nieuwe, luxe, bijgewerkte editie van het boek zal verschijnen.

de mensen van de bus opbezoek bij pr BernardScan 1

Voor de leden en vrienden van het Nederlands Dachau Comité maakt de uitgever het mogelijk om bij voorintekening via het Comité het boek met een korting van 20% (exclusief eventuele verzendkosten) te bestellen. Indien u van dit aanbod gebruik wenst te maken, stuur dan s.v.p. een bericht via onderstaand formulier ….

 

 

Bestelformulier

U kunt hier de nieuwe en bijgewerkte druk van het boek “De Bus uit Dachau” bij voorintekening bestellen voor de speciale prijs van €15,96 exclusief verzendkosten.

Indien u het boek zelf ophaalt, kunt u het door de auteur laten signeren. Dit kan bij de volgende gelegenheden:

- 12 april 2018. Na afloop van de Dachaulezing “In het licht van Bib van Lanschot”. Locatie: BNMO gebouw “De Basis”, Willem van Lanschotlaan 1, Doorn.

- 21 april 2018. Tijdens de lunch in het KLM gebouw na afloop van de herdenking bij het Nationaal Dachau Monument.

Gaarne hieronder uw keuze van levering aangeven.


Naam:*
Adres:*
Telefoon:
-
E-mail:*

Bestelgegevens “De Bus uit Dachau”


Aantal exemplaren:*
Levering:

"Ik maak het bedrag voor levering over op het rekeningnummer van

het Nederlands Dachau Comité dat ik per email van u ontvang"


Opmerking: